Contact

Abatorizare, trasabilitate producție alimentară

Modulul de Abatorizare și trasabilitate producție alimentară integrat în cadrul Sceptrum ERP este o soluție special dezvoltată pentru a gestiona cu precizie și eficiență procesele complexe asociate abatorizării cărnii.

Acest modul este proiectat pentru a răspunde cerințelor riguroase ale industriei de prelucrare a cărnii, oferind o abordare integrată și transparentă în monitorizarea fiecărei etape a abatorizării. Modulul de Abatorizare și trasabilitate producție alimentară în Sceptrum ERP reprezintă o soluție esențială pentru industria de prelucrare a cărnii, ajutând companiile să gestioneze cu precizie și eficiență etapele complexe ale abatorizării.

Adresabilitate

Alegând această soluție specializată, companiile pot asigura calitatea și siguranța produselor de carne, respectând standardele impuse de reglementări și legi în domeniul alimentar.

Cu ajutorul Modulului de Abatorizare și trasabilitate producție alimentară, companiile își pot optimiza operațiunile și pot rămâne competitive pe piață, oferind astfel produse de înaltă calitate și satisfacție clienților.

Soluția gestionează managementul unei fabrici de carne și preparate din carne, acoperind activitățile de ABATORIZARE, TRANȘARE, FABRICAȚIE, LIVRĂRI și asigură controlul costurilor directe de producție la nivel de lansare, rezolvând integral problema trasabilității, în sensul specificat în lege.

Functionalitați

Head Office:

 • Management al cataloagelor specifice Master Data
  Se referă la capacitatea sistemului de a gestiona și centraliza informații esențiale despre produse, servicii sau alte elemente specifice într-un format structurat și organizat. Aceste informații sunt considerate „date master” și sunt folosite în întreaga organizație pentru a asigura consistența și precizia datelor.
 • Management cataloage specifice - fișe tehnologice, rețete de fabricație, grupe fișe tehnologice
  Acest modul din cadrul Sceptrum ERP se concentrează pe gestionarea catalogului de informații specifice, cum ar fi fișele tehnologice, rețetele de fabricație și grupurile de fișe tehnologice. Modulul este esențial pentru organizațiile care produc bunuri sau servicii complexe și care trebuie să documenteze și să urmărească detaliile specifice ale proceselor de producție sau a altor activități.
 • Managementul grupelor de compensare și de perisabilități articole
  Se referă la procesul de organizare și gestionare a articolelor în categorii sau grupe specifice pentru a facilita inventarierea, concilierea stocurilor negative și monitorizarea produselor perisabile. Aceste grupuri de articole sunt utile pentru a organiza și controla eficient stocurile și pentru a gestiona produsele care au caracteristici speciale, cum ar fi termenul de valabilitate.

Back Office - modul specific de PRODUCȚIE:

 • Integrare cu cântare de sistem pentru înregistrare consumuri materii prime, condimente, livrări
  Acest modul permite conectarea și integrarea cu cântarele de sistem pentru înregistrarea precisă a consumului de materii prime și condimente. Informațiile despre greutate sunt preluate automat din cântar și înregistrate în sistem.
 • Controlul stocurilor la nivel de lot, prin utilizarea codurilor de bare 2D
  Produsele și materiile prime sunt etichetate cu coduri de bare 2D unice pentru fiecare lot, ceea ce permite urmărirea precisă a stocurilor și a locației acestora în timp real, precum și gestionarea loturilor.
 • Livrare automatizată, prin scanare cod 2D (include articol/lot) și preluare greutate automată din cântar
  Modulul permite livrarea automată a produselor prin scanarea codurilor 2D, care includ informații despre articol și lot. Greutatea produsului este preluată automat din cântar pentru a asigura o livrare precisă.
 • Integrare a tuturor formelor de livrare
  Vrac, caserole cu greutate fixă, caserole cu greutate variabilă, produse egalizate. Acest modul poate gestiona diferite forme de livrare, inclusiv livrarea în vrac, în caserole cu greutate fixă, în caserole cu greutate variabilă și produse egalizate, asigurând astfel flexibilitate în procesul de livrare.
 • Control stocuri în timp real
  Stocurile sunt monitorizate în timp real, iar informațiile actualizate sunt disponibile în sistem pentru a asigura gestionarea precisă și oportună a stocurilor.
 • Modul specific de organizare transport, modul agenți SFA (Sales Force Automation)
  Acest modul poate include funcționalități specifice pentru organizarea și gestionarea transportului și pentru a sprijini agenții de vânzări în teren.
 • Rapoarte specifice producție
  Soluția oferă capacitatea de a genera rapoarte personalizate legate de procesele de producție și gestionarea stocurilor, pentru o analiză mai detaliată a operațiunilor.

Modulul de abatorizare și trasabilitate în cadrul soluției Sceptrum ERP adaugă un nivel esențial de control și transparență în procesul de producție alimentară. Acesta permite companiilor din industria alimentară să monitorizeze și să urmărească fiecare etapă a procesului de producție, de la recepționarea materiilor prime până la livrarea produselor finite, asigurând astfel siguranța alimentară și respectarea reglementărilor.