Contact

Pick and Pack

Implementați o soluție completă pentru ambalarea comenzilor online, cu scopul de a îmbunătăți eficiența și precizia întregului proces.

Pick and Pack este un tip de proces de ambalare a comenzilor utilizat cel mai adesea de către comercianții online (e-Commerce) care primesc comenzi mici, pe care le expediază clienților. În loc să pregatească și sa expedieze baxuri întregi sau paleți de mărfuri, comercianții online se bazează pe ambalatori care preiau articole individuale din cutiile colective plasate pe rafturi gravitaționale și apoi le așează în cutii adresate anumitor clienți pentru expediere. Organizat corect, procesul oferă ambalatorilor acces rapid la produse economisind timp de manipulare și în același timp asigurând precizia operațiunilor.

Procese

Depozitarea

Produsele sunt disponibile în rafturi statice sau gravitaționale organizate și etichetate pe polițe și locații după modelul „un singur produs într-o locație”. Aprovizionarea locațiilor se realizează prin partea din spate a rafturilor, în timp ce produsele aferente comenzilor aflate în lucru sunt scoase prin partea din față.

Identificarea locațiilor

Rafturile sunt echipate cu tehnologie Pick to Light, care permite semnalizarea locațiilor de unde trebuie luate produse și afișarea cantităților necesare, astfel încât timpul de colectare să fie minimizat. Pentru susținerea activității de aprovizionare (replenishment), partea din spate a rafturilor poate fi echipat cu module Pick to Light sau cu etichete ce afișează coduri de bare 2D.

Colectarea produselor

Este realizată de către operatori în baza informațiilor afișate prin intermediul modulelor Pick to Light, iar produsele colectate sunt așezate pe banda conveiorului de transport.

Transportul produselor

Produsele selectate în procesul de "picking" sunt transportate de la zona de preluare către zona stațiilor de ambalare cu ajutorul unui conveior care conectează eficient cele două zone. Produsele sunt plasate pe conveior și se deplasează automat către stațiile de ambalare.

Identificarea produselor

Pentru a asigura că produsele sunt selectate corect și că sunt atribuite comenzilor potrivite, este necesară identificarea precisă a produselor, prin scanarea în flux a codurilor de bare aferente produselor. Sistemele de scanare automată citesc codurile de bare pentru a identifica fiecare produs în mod unic.

Sortarea produselor

Transferul produselor în stațiile de ambalare de destinație se face prin intermediul unor unități de divertare, care le mută de pe conveiorul principal de transport pe conveioarele laterale de preluare care se termină în mesele de ambalare.

Confirmarea transferului

Se realizează de obicei automat, pentru a monitoriza eficient stadiul de pregătire a comenzilor. Sistemul urmărește produsele pe măsură ce sunt transferate către mesele de ambalare. Aceasta poate include semnalizarea statusului comenzilor pentru a asigura o gestionare corespunzătoare.

Ambalarea produselor și etichetarea cutiilor

Produsele ajunse pe masa de ambalare sunt puse în cutia aflată în lucru până la semnalizarea statusului de completare a cutiei, atunci când se tipărește și se aplică eticheta de livrare.

Elemente componente

Configurația de bază a soluției Pick and Pack include următoarele componente:

Componente hardware

Sistem de rafturi gravitaționale

Acest sistem constă din rafturi special concepute pentru a permite produselor să se deplaseze în mod natural prin acțiunea gravitației, fiind folosit pentru a stoca produsele într-un mod accesibil și organizat.

Sistem Pick to Light

Constă din module de semnalizare luminoasă care indică operatorilor ce produse să selecteze în timpul procesului de "picking" și este un element cheie pentru a ghida operatorii către produsele corecte.

Sistem de scanare coduri de bare în flux

Acest sistem permite scanarea codurilor de bare de pe produse pentru a identifica și urmări fiecare produs în mod unic pe parcursul procesului.

Conveior principal de transport

Acest element component hardware este folosit pentru a transporta produsele de la zona de preluare la stațiile de ambalare.

Unități de transfer (sortare/divertare)

Unitățile de divertare permit sortarea și direcționarea produselor către stațiile de ambalare corespunzătoare în funcție de comenzile pentru care au fost selectate.

Conveioare secundare (de preluare)

Conveioarele secundare de preluare conectează unitățile de divertare la mesele de ambalare și facilitează transferul produselor către acestea.

Sistem de automatizare și control

Acest sistem este responsabil pentru coordonarea și controlul tuturor elementelor hardware pentru a asigura o funcționare eficientă și corectă a procesului.

Stații de ambalare

Stațiile sunt locurile unde produsele sunt ambalate și pregătite pentru expediere sau livrare. Pot fi echipate cu dispozitive precum touch panel PC-uri, scanere cordless de coduri de bare și imprimante de coduri de bare.

Touch panel PC-uri

Aceste dispozitive sunt echipate cu interfețe tactile și sunt utilizate pentru a afișa informații relevante operatorilor de la stațiile de ambalare.

Scanner cordless de coduri de bare

Aceste scanere portabile permit operatorilor să scaneze coduri de bare pentru identificarea și urmărirea produselor în timpul procesului de ambalare.

Imprimantă de coduri de bare

Imprimantele de coduri de bare sunt utilizate pentru a genera etichete cu coduri de bare pentru produsele ambalate sau pentru ambalajele acestora.

PC aplicație cu rol de server

Calculatorul central are rol de server și coordonează întreaga operațiune, gestionând comunicarea, urmărirea comenzilor și controlul asupra sistemului în ansamblu.

Componente software

Modul Back Office

Permite configurarea soluției, alocarea produselor pe locații, importul comenzilor din sistemul informatic al clientului, alocarea dinamică a numărului necesar de cutii/comandă și al produselor pe cutie, generarea task-urilor de picking și generarea task-urilor de transfer produse în stațiile de ambalare.

Modul Front Office stații de ambalare

Permite lansarea în lucru a cutiilor aferente comenzilor, vizualizarea în timp real a statusului fiecărei cutii în funcție de tipul produselor și cantitățile transferate deja în stația de ambalare, precum și închiderea sau etichetarea cutiilor.

Modul Front Office mobil

Permite derularea activităților de replenishment și inventariere, pentru ca operatorii să identifice și să completeze stocurile în zonele de depozitare. Replenishment-ul este esențial pentru a asigura că produsele sunt întotdeauna disponibile pentru preluare și ambalare.

Aplicabilitate

 • E-commerce
  Acesta este unul dintre cele mai evidente domenii de aplicabilitate pentru "Pick and Pack". Companiile de comerț electronic trebuie să pregătească rapid și precis comenzile clienților și să le ambaleze înainte de expediere.
 • Industria de tutun
  Automatizarea de tip "Pick and Pack" poate fi adaptată și utilizată în industria de tutun pentru a eficientiza procesele de depozitare, pregătire a comenzilor și ambalare. Permite ambalarea comenzilor conținând pachete și cartușe din tutun sau dispozitive și țigări electronice.
 • Retail
  Magazinele fizice și lanțurile de magazine au nevoie de sisteme de "Pick and Pack" pentru a pregăti produsele pentru raft și pentru a gestiona comenzile online sau pentru ridicarea în magazin.
 • Distribuție și logistică
  Companiile specializate în distribuție și logistică utilizează această tehnologie pentru a organiza și simplifica procesul de gestionare a stocurilor și pentru a asigura o livrare rapidă și precisă a produselor către clienți.
 • Industria alimentară
  "Pick and Pack" este utilizat pentru ambalarea produselor alimentare și pentru gestionarea comenzilor din industria alimentară, inclusiv pentru restaurante, supermarketuri și distribuitori de produse alimentare.
 • Farmaceutică
  În industria farmaceutică, este esențială precizia și siguranța. "Pick and Pack" este folosită pentru a ambala medicamente și produse farmaceutice în conformitate cu reglementările stricte. Soluția poate fi adaptată pentru ambalarea comenzilor plasate de lanțurile farmaceutice operatorilor wholesale.
 • Tehnologia informației
  Companiile din industria IT utilizează această tehnologie pentru gestionarea și expedierea echipamentelor și componentelor electronice.
 • Automotive
  În industria auto, "Pick and Pack" este folosit pentru gestionarea pieselor și componentelor necesare pentru asamblarea vehiculelor.
 • Electronice de consum
  Industria electronicii de consum utilizează "Pick and Pack" pentru gestionarea produselor electronice, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri și alte dispozitive.

Chiar dacă o soluție Pick and Pack ar putea să nu se preteze pentru fiecare companie de logistică, există multe avantaje. Puteți îmbunătăți eficiența angajatilor, puteți ambala mai multe comenzi zilnic și puteți păstra mai mulți clienți multumiți, iar acest lucru face ca soluția Pick and Pack să merite cel puțin să fie luată în considerare.

Beneficii în utilizare

Reducerea erorilor de picking

Tehnologia Pick to Light asigură identificarea vizuală rapidă a locației țintă și facilitează reducerea erorilor prin afișarea exactă a cantităților. Afișarea precisă a locației țintă și a cantităților prin tehnologia Pick to Light reduce erorile de preluare, ceea ce contribuie la creșterea precisiei și la evitarea expedierilor greșite.

Creșterea capacitivă

Capacitatea sporită de ambalare a unui număr mai mare de comenzi în aceeași unitate de timp duce la o gestionare mai eficientă a volumului de muncă și la o creștere a productivității - ambalarea unui număr mai mare de comenzi în aceeași unitate de timp.

Scalabilitate și versatilitate

Soluția este scalabilă și poate fi adaptată pentru folosirea în comerțul online și în depozitele farmaceutice ale operatorilor wholesale. Poate fi folosit în diverse contexte, cum ar fi comerțul online și depozitele farmaceutice, fără a necesita implementări complexe.

Precizie sporită

Sistemul "Pick and Pack" reduce erorile umane în procesul de preluare și ambalare a comenzilor, asigurând că produsele corecte sunt selectate și pregătite pentru expediere sau pentru a fi plasate pe rafturi.

Eficiență crescută

Procesele de preluare și ambalare sunt optimizate, ceea ce duce la o gestionare mai rapidă și mai eficientă a comenzilor. Acest lucru poate duce la reducerea timpului de pregătire a comenzilor și la creșterea productivității.

Managementul mai ușor al stocurilor

Sistemul oferă o vizibilitate mai bună asupra stocurilor și a nivelurilor de inventar, permițând gestionarea mai eficientă a acestora și evitarea stocurilor insuficiente sau excesive.

Flexibilitate și scalabilitate

Sistemul poate fi adaptat la nevoile specifice ale afacerii și poate crește odată cu creșterea acesteia. Poate fi configurat pentru a gestiona atât comenzile mici, cât și cele mari.

Redundanță și continuitate operațională

Sistemele "Pick and Pack" sunt adesea proiectate pentru a oferi redundanță și rezistență la eșecuri, asigurând continuitatea operațională în caz de probleme tehnice.

Reducerea erorilor de expediere

Prin furnizarea de instrucțiuni clare și ghidarea operatorilor către produsele corecte, sistemul "Pick and Pack" ajută la evitarea erorilor de expediere și la reducerea costurilor asociate cu retururile și gestionarea reclamațiilor.

Funcționalități

În esență, odată cu creșterea numărului comercianților online, nevoia de ambalare rapidă a comenzilor s-a extins rapid în ultimii ani. Timpul și banii sunt active neprețuite pentru aceștia, astfel încât nevoia de eficientizare a procesului de ambalare se traduce direct în maximizarea vânzărilor.