Contact

Pick/Put to Light

Soluție de automatizare a depozitului pentru eliminarea erorilor umane, optimizarea gestionării stocurilor și reducerea costurilor

Soluțiile de automatizare Pick/Put to Light sunt folosite în depozite pentru a ghida operatorii umani în selectarea și preluarea produselor în mod corect. Fiecare loc de stocare este echipat cu indicatori luminoși de tip LED, iar comenzile de preluare sunt transmise electronic. Când un operator primește o comandă, luminile LED se activează la locația produselor dorite. Operatorul urmează indicarea luminoasă și preia produsele respective. Acest sistem reduce erorile umane, îmbunătățește viteza operațiunilor și eficiența depozitului, contribuind la optimizarea gestionării stocurilor și la reducerea costurilor.

Acest sistem implică folosirea unor lumini LED și a indicatoarelor luminoase pentru a ghida operatorii umani în selectarea produselor corecte și a cantității indicate din marfa respectivă, depozittată pe rafturi sau paleți. Construirea unui sistem de Pick/Put to Light este de complexitate redusă, iar integrarea se realizează pornind, în mare măsură, de la structurile deja existente în depozitele, centrele de distribuție sau locațiile pretabile acestei soluții. Această tehnologie de automatizare este utilizată în principal pentru a eficientiza procesul de preluare sau depunere a produselor, în cantități determinate, prin creșterea vitezei de realizare și reducerea erorilor de proces.

Procese

Procesul de Pick/Put to Light este „tradus” de la nivelul WMS-ului, prin comenzi distincte, către dispozitivul de control prin rețeaua ethernet/wireless, iar de la dispozitivul de control mai departe către modulele LED. Procesul este complet prin confirmarea acțiunilor realizate de către operatori și parcurgerea informației de confirmare în sens invers, către WMS.

Generarea comenzilor

Produsele sunt disponibile în rafturi statice sau gravitaționale organizate și etichetate pe polițe și locații după modelul „un singur produs într-o locație”. Aprovizionarea locațiilor se realizează prin partea din spate a rafturilor, în timp ce produsele aferente comenzilor aflate în lucru sunt scoase prin partea din față.

Identificarea locațiilor

Procesul Pick/Put to Light începe cu generarea comenzilor de preluare sau plasare în sistemul software superior (WMS) sau alt sistem de management al operațiunilor logistice. Aceste comenzi indică ce obiecte trebuie preluate (pick) sau plasate (put), cantitatea exactă și locația lor în depozit.

Transmiterea comenzilor

Comenzile generate în sistemul software superior sunt transmise către controllerul Pick/Put to Light prin intermediul unei rețele de comunicații, cum ar fi o rețea Ethernet sau wireless.

Activarea modulelor LED

Controllerul primește comenzile și le interpretează. Apoi, acesta activează modulele LED corespunzătoare situate în zona de lucru a operatorului pentru a indica ce trebuie să fie preluat sau plasat (locul corect și cantitatea exactă de mărfuri). Modulele LED pot afișa informații precum numărul de articol, cantitatea și locația exactă.

Ghidarea operatorului

După ce operatorul a preluat sau plasat obiectul în locul corect, acesta confirmă acțiunea prin intermediul modulelor LED sau a altor dispozitive de feedback, cum ar fi butoane sau scanere.

Transmiterea confirmării

Confirmarea acțiunii efectuate de operator este transmisă către controller, care apoi o transmite înapoi sistemului software superior prin intermediul rețelei de comunicații.

Actualizarea stocurilor

Sistemul software superior actualizează stocurile în funcție de operațiunile confirmate de operator. Acest proces bidirecțional asigură o execuție precisă a comenzilor și actualizări în timp real a stocurilor.

Finalizarea comenzii

Procesul se repetă pentru fiecare articol din comanda generată. Odată ce toate operațiunile au fost completate cu succes și toate confirmările au fost primite, comanda este marcată ca finalizată.

Monitorizarea și raportarea

Sistemul software superior poate monitoriza în timp real progresul comenzilor și poate genera rapoarte pentru a oferi o imagine cuprinzătoare asupra activităților din depozit. Aceste rapoarte pot fi utilizate pentru analize ulterioare și pentru a optimiza operațiunile.

Elemente componente

Din punct de vedere hardware, soluția Pick/Put to Light este compusă din module LED (indicatoare luminoase), dispozitiv de control (controller) și infrastructura de suport (șina de montaj, cabluri de comunicație, etc.).

Module de semnalizare luminoasă

Reprezintă interfața dintre proces și operator, având cel puțin un buton pentru confirmare și indicare luminoasă multicoloră, difuzor sonerie și afișaj electronic alfanumeric. Variațiile și posibilitățile constructive sunt multiple, în funcție de specificul necesarului de aplicație.

Dispozitivul de control

Reprezintă interfața dintre modulul de control și sistemul superior de control (WMS). El realizează atât comunicația ethernet și serial, cât și alimentarea electrică a modulelor de semnalizare.

Infrastructura de comunicație

Realizată între dispozitivul de control și modulele de semnalizare, constă în șine de montaj în interiorul cărora sunt instalate cablajele de comunicație și alimentare electrică (pe același cablu). Variațiile și posibilitățile constructive sunt multiple, în funcție de specificul necesarului de aplicație.
Din punct de vedere software, dispozitivul de control este conectat la o structură superioară de date, spre exemplu WMS, fie direct fie printr-o interfață de mijlocire (middlware).

Sistemul de management al depozitului (WMS)

Monitorizează și gestionează stocurile, comenzile, locațiile și mișcările de mărfuri din depozit. În cadrul unui sistem Pick/Put to Light, WMS generează comenzile de preluare și plasare și le transmite dispozitivului de control Pick/Put to Light pentru a fi executate. WMS-ul poate primi confirmările de la dispozitivul de control pentru a actualiza stocurile și pentru raportare.

Interfața de mijlocire (Middleware)

Middleware-ul funcționează ca intermediar între comunicarea între dispozitivul de control Pick/Put to Light și sistemul WMS și traduce comenzile și confirmările în formatul adecvat pentru fiecare sistem. Aceasta simplifică integrarea și asigură o comunicare eficientă între componentele hardware și software.

Software de monitorizare și raportare

În plus față de coordonarea operațiunilor de preluare și plasare, soluția Pick/Put to Light poate include software suplimentar pentru monitorizarea în timp real a activităților din depozit. Acest software poate oferi informații despre progresul comenzilor, performanța operatorilor și rapoarte detaliate pentru analiza ulterioară.

Software de configurare și administrare

Pentru a personaliza și configura dispozitivul de control Pick/Put to Light pentru specificațiile depozitului sau a operațiunilor, poate fi utilizat software de configurare și administrare. Acesta permite setarea parametrilor, actualizarea instrucțiunilor afișate pe modulele LED și gestionarea dispozitivului în ansamblu.

Aplicabilitate

 • În distribuție: Multi Order Picking
  Soluția Put To Wall constă în stații de lucru cu compartimente individuale, unde fiecare compartiment reprezintă o comandă a unui client. Odată ce procesul de colectare în loturi a fost efectuat, toate unitățile trebuie să fie sortate în funcție de comandă. Soluția Put To Wall facilitează acest proces, datorită dispozitivelor Pick To Light.
 • În distribuție: Cross Docking
  Într-un depozit modern dedicat distribuției eficiente, sistemul Pick To Light a revoluționat activitătile de Cross Docking. Acest sistem intuitiv iluminează locurile precise pentru încărcarea articolelor în camioanele de ieșire, eliminând erorile, sporind productivitatea și reducând timpul de pregătire pentru angajați. A devenit un instrument indispensabil pentru distribuția fiabilă și rapidă.
 • În distribuție: Picking în cărucior mobil
  Acest scenariu se aplică în centrele de distribuție sau depozitele unde operatorii utilizează cărucioare mobile pentru a prelua mărfurile din rafturi. Dispozitivul de control wireless, alimentat de o baterie externă, controleză modulele de semnalizare în linie cu procesul de picking comandă de către WMS.
 • În distribuție: Put To Wall și Pick To Pack
  Produsele din picking sunt plasate în zonele de raft în care se consolidează comenzile, indicarea locației și cantităților fiind realizate prin intermediul semnalizării luminoase a modulelor. Sistemul elimină confuzia și erorile care pot surveni în procesul de consolidare și ambalare a comenzilor.
 • În distribuție: Put To Trolley or Pallet
  Comenzile ajunse la finalul procesului sunt sortate în baza indicațiilor modulelor de indicare luminoasă. Acest proces de sortare este eficientizat semnificativ, deoarece operatorii știu exact unde să plaseze comenzile. Se reduce riscul de erori și se accelerează procesul de pregătire a comenzilor pentru expediere.
 • În Producție: Kit to Light
  Se desfașoară în zone unde sunt stocate toate tipurile de componente necesare pentru asamblarea finală a kit-ului. Soluția de Kit to Light cu dispozitive Pick to Light optimizează timpul de selectare a pieselor și asigură atât calitatea (precizia), cât și acuratețea livrării, evitând ineficiențele și opririle în linie. Este o metodă perfectă pentru susținerea tehnicilor Lean Manufacturing.
 • În Producție: Assembly to Light
  Dispozitivele Pick to Light sunt folosite direct pe linia de producție, garantând o asamblare rapidă și precisă la fiecare stație de asamblare. Operatorii sunt ghidați de dispozitivele Pick to Light, unde lumina indică următorul accesoriu care trebuie asamblat pe linia de asamblare. Astfel, procesul de selecție este monitorizat, generând semnale de avertizare în caz de eroare de selecție.

Soluțiile Pick/Put to Light automatizează ghidarea operatorilor în depozite. Fiecare loc de stocare are LED-uri și comenzi electronice. La primirea unei comenzi, operatorul urmează luminile LED pentru preluare, reducând erorile umane și îmbunătățind viteza de lucru. Astfel, se optimizează gestionarea stocurilor și se reduc costurile.

Beneficii în utilizare

Instruire rapidă a operatorilor

Datorită simplității sistemului, perioada de instruire a operatorilor este scurtă. Aceștia pot fi pregătiți rapid pentru a începe să lucreze, ceea ce duce la o adaptare rapidă și eficientă la noile sarcini.

Reducerea timpilor de procesare

Sistemul Pick/Put to Light optimizează fluxul de lucru, indicând operatorilor exact ce trebuie să preia sau să plaseze. Acest lucru duce la scăderea timpilor de procesare a comenzilor și, implicit, la reducerea timpilor de livrare către clienți.

Tranziția către paperless

Sistemul Pick/Put to Light contribuie la reducerea sau eliminarea utilizării hârtiei în procesul de pregătire a comenzilor. Operatorii nu mai depind de liste de preluare sau instrucțiuni scrise, ceea ce face procesul mai eficient și mai sustenabil.

Densitate mai mare de operatori

Sistemul permite utilizarea unei densități mai mari de operatori în aceeași zonă de lucru. Acest lucru poate crește capacitatea depozitului sau a spațiului de depozitare fără a fi necesară o extindere fizică semnificativă.

Reducerea erorilor

Pick/Put to Light reduce eroarea umană la minim. Operatorii sunt ghidați precis către locurile de preluare și plasare, ceea ce reduce riscul de greșeli în alegerea produselor sau a cantităților.

Construcție robustă

Modulele de Pick/Put to Light sunt construite robust și pot rezista în medii de lucru industriale. Această durabilitate asigură o funcționare fiabilă și minimizarea costurilor de întreținere.

Modularitate și adaptabilitate

Sistemul este modular și poate fi configurat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale depozitului sau ale operațiunilor. De asemenea, este adaptabil la modificări ulterioare, permițând ajustări fără a fi necesară înlocuirea întregului sistem.

Creșterea productivității operatorilor

Operatorii lucrează mai eficient cu Pick/Put to Light, deoarece nu trebuie să caute și să verifice locațiile sau cantitățile de produse. Acest lucru duce la o creștere semnificativă a productivității.

Scalabilitate excelentăe

Sistemul poate fi scalat ușor pe măsură ce afacerea crește. Cu capacitatea de a gestiona până la 7.999 de module în aceeași rețea, Pick/Put to Light poate crește împreună cu nevoile operaționale ale companiei.

Funcționalități

Sistemul de Pick to Light este o soluție extrem de eficientă pentru optimizarea operațiunilor în depozite și nu numai. Acesta nu doar simplifică procesul de preluare sau predare a produselor, ci și contribuie semnificativ la reducerea erorilor umane. Cu ajutorul indicatorilor luminoși LED și a comenzilor electronice, operatorii sunt ghidați rapid către produsele corecte, ceea ce crește viteza și precizia operațiunilor. Prin această automatizare, gestionarea stocurilor devine mai eficientă, iar costurile sunt diminuate, astfel încât Pick/Put to Light aduce beneficii semnificative pentru business.