Contact

Smart WMS

Gestionarea eficientă a depozitului și a operațiunilor logistice

Smart WMS este un software specializat care ajută la gestionarea eficientă a activităților dintr-un depozit, inclusiv recepția și stocarea mărfurilor, gestionarea inventarului, pregătirea comenzilor, expedierea produselor și multe altele. Cu ajutorul platformei software avansate Smart WMS, ne propunem să transformăm modul în care operaționăm depozitele, asigurând un nivel crescut de precizie, eficiență și productivitate.

Caracteristici

 • Implementare Cloud versus On-Premises
  Alegerea între implementarea în Cloud sau On-Premises depinde de nevoile și resursele specifice ale afacerii: bugetul disponibil, cerințele de securitate și de conformitate, precum și de necesitățile de scalabilitate și accesibilitate.
 • Interfață ușor de utilizat
  Platforma noastră WMS are o interfață intuitivă și prietenoasă, ceea ce susține echipa dumneavoastră pentru a se adapta rapid modului de lucru, astfel încât să poată utiliza sistemul în mod eficient.
 • Automatizare avansată
  Sistemul Smart WMS este echipat cu funcții automate puternice, reducând intervenția umană și erorile asociate. Acest lucru duce la creșterea productivității și la reducerea costurilor operaționale.
 • Gestionare a fluxului de lucru
  Cu ajutorul sistemului WMS, putem defini și optimiza fluxurile de lucru, asigurându-ne că fiecare etapă a proceselor desfășurate în depozit este bine coordonată și eficientă.
 • Securitate și confidențialitate
  Înțelegem importanța securității datelor dumneavoastră, iar sistemul nostru Smart WMS utilizează cele mai bune practici de securitate pentru a vă proteja datele și pentru a vă asigura că informațiile dumneavoastră sunt confidențiale.
 • Suport tehnic profesionist
  Echipa noastră de suport tehnic este permanent la dispoziția dumneavoastră, pentru a vă oferi asistență și răspunsuri prompte la orice întrebări sau probleme legate de sistemul Smart WMS.
 • Integrare cu platforme de transportatori și curieri
  Sistemul se conectează cu aceste tipuri de platforme, precum și cele de management al livrărilor (gen Innoship), aspect esențial pentru a asigura o gestionare eficientă a lanțului de aprovizionare și a procesului de livrare.

Sistemul nostru Smart WMS reprezintă o soluție completă pentru gestionarea eficientă a depozitului și a operațiunilor logistice. Cu ajutorul tehnologiei avansate și a funcționalităților inovatoare, vă putem ajuta să îmbunătățiți performanța depozitului, să reduceți costurile operaționale și să oferiți servicii mai eficiente clienților finali.

Aplicabilitate

Logistică și centre de distribuție

Smart WMS optimizează operațiunile în centrele de distribuție, asigurând o preluare eficientă a produselor, consolidarea comenzilor și expedierea rapidă. În activitatea de transport și distribuție, Smart WMS ajută la planificarea rutei pentru transport și asigură o gestionare precisă a încărcăturilor.

Retail

Retailerii pot implementa Smart WMS pentru a gestiona stocurile în magazinele fizice, asigurându-se că produsele sunt disponibile pentru clienți, însă sistemul este util și în cazul companiilor de e-commerce: poate coordona eficient stocurile, preluarea și ambalarea comenzilor online.

Producție

În această industrie, soluția WMS ajută la gestionarea eficientă a materialelor și a pieselor pentru linia de producție, iar ulterior produsele finite sunt stocate și pregătite pentru livrare în depozitul aferent producției.

Sănătate și Pharma

În domeniul farmaceutic, Smart WMS asigură o gestionare precisă a medicamentelor și a produselor farmaceutice, inclusiv controlul datelor de expirare. Este important de menționat că în industria farmaceutică, sistemul WMS este esențial pentru gestionarea produselor sensibile la temperatură și a medicamentelor.

Industria alimentară și a băuturilor

Aduce avantaje semnificative în gestionarea precisă a loturilor de produse perisabile, în urmărirea datelor și a stocurilor, în optimizarea proceselor și în respectarea reglementărilor stricte, contribuind la eficiență operațională și la menținerea calității produselor alimentare.

Servicii - Document Management WMS

Soluția Smart WMS poate fi adaptată și utilizată pentru a gestiona documentele și materialele în birouri și în depozitele de arhivare, ceea poate îmbunătăți eficiența, transparența și securitatea în gestionarea datelor și a resurselor.

Beneficii în utilizare

Optimizarea fluxului de lucru

Soluția permite o vizibilitate detaliată a stocurilor și a operațiunilor din depozit și astfel ajută la optimizarea fluxului de lucru în depozit. Implementând Smart WMS puteți gestiona mai eficient spațiul de depozitare, locațiile și inventarul, rezultând o mai bună utilizare a resurselor și la o creștere a eficienței operațiunilor din depozit.

Optimizarea procesului de picking

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, procesul de preluare a produselor (picking) devine eficient și precis. Algoritmi inteligenți ne ajută să alegem cel mai scurt traseu pentru preluarea articolelor, economisind timp și minimizând erorile umane.

Primire și expediere rapidă a mărfurilor

Sistemul Smart WMS facilitează primirea rapidă a produselor în depozit, utilizând tehnologii de scanare a codurilor de bare și RFID. De asemenea, platforma optimizează procesul de ambalare și expediere, asigurând livrarea rapidă și corectă a comenzilor către clienți.

Îmbunătățirea preciziei și a acurateței

Smart WMS reduce erorile umane în procesul de gestionare a stocurilor și poate ajuta la îmbunătățirea preciziei datelor privind inventarul. Astfel poate contribui la reducerea costurilor prin evitarea pierderilor de stoc și a erorilor din procesul de expediere.

Ușurința de utilizare și de adaptare

Sistemul Smart WMS este ușor de utilizat și poate fi adaptat la nevoile specifice ale fiecărei companii, astfel încât permite configurarea flexibilă și personalizată a proceselor de depozitare și se poate integra în fluxul de lucru existent al companiei.

Îmbunătățirea nivelului de serviciu

Implementarea sistemului Smart WMS ajută la optimizarea serviciilor pentru clienți, prin gestionarea mai rapidă și mai precisă a proceselor de primire și expediere a mărfurilor. Astfel, compania poate livra produsele mai rapid și poate reduce timpii de așteptare pentru clienți.

Integrare cu sistemele existente

Sistemul Smart WMS este conceput pentru a se integra perfect cu alte sisteme operaționale, spre exemplu site-uri de comenzi sau magazine virtuale și ERP (sistem de planificare a resurselor întreprinderii). Acest lucru permite o sincronizare perfectă a tuturor proceselor de afaceri, eliminând dublarea datelor și optimizând fluxul de informații.

Monitorizare în timp real și analize detaliate

Smart WMS poate genera rapoarte și analize detaliate privind stocurile, locațiile, mișcările de produse și inventarul. Aceste informații pot fi valoroase pentru luarea unor decizii informate, optimizarea proceselor și îmbunătățirea performanței depozitului.

Funcționalități

Module Front Office și Back Office în Sistemul de Management al Depozitului (WMS)

Un sistem de management al depozitului (WMS) este compus din două componente esențiale: modulul Front Office și modulul Back Office. Aceste module lucrează în tandem pentru a asigura o gestionare eficientă a operațiunilor de depozit și pentru a oferi o experiență fluidă atât pentru personalul din depozit, cât și pentru clienți.

Modulul Front Office reprezintă interfața vizibilă și accesibilă de către operatorii din depozit. Acesta se concentrează pe gestionarea activităților cotidiene din depozit.

Modulul Back Office reprezintă partea din spate a sistemului, care gestionează procesele administrative și strategice ale depozitului. Această componentă are rolul de a asigura că depozitul funcționează în mod eficient și optim.

Modul Front Office

Modulul Front Office reprezintă interfața vizibilă și accesibilă de către operatorii din depozit. Acesta se concentrează pe gestionarea activităților cotidiene din depozit și include următoarele caracteristici:

Personalul depozitului utilizează modulul Front Office pentru a înregistra primirea și expedierea mărfurilor. Aceasta implică scanarea și înregistrarea produselor, gestionarea ambalajelor și a documentelor de transport.

Modulul permite personalului să urmărească stocurile de mărfuri în timp real. Aceasta include identificarea locației exacte a produselor în depozit și actualizarea stocurilor în funcție de mișcările de intrare și ieșire.

Utilizând modulul Front Office, angajații pot gestiona procesul de picking (preluarea produselor din rafturi) și packing (pregătirea coletelor pentru expediere).

Modulul facilitează gestionarea retururilor și procesul de verificare a calității produselor returnate.

Modul Back Office

Modulul Back Office reprezintă partea din spate a sistemului, care gestionează procesele administrative și strategice ale depozitului. Această componentă are rolul de a asigura că depozitul funcționează în mod eficient și optim și include următoarele caracteristici:

Modulul Back Office permite planificarea resurselor din depozit, cum ar fi spațiul de depozitare, personalul și echipamentele, pentru a asigura eficiență și utilizarea optimă a resurselor.

Acest modul ajută la gestionarea relațiilor cu furnizorii, gestionarea contractelor de logistică și urmărirea performanțelor acestora.

Modulul Back Office colectează și analizează date despre operațiunile din depozit, furnizând rapoarte și analize pentru a evalua performanța depozitului și a identifica oportunități de îmbunătățire.

Prin combinarea modulului Front Office și Back Office, sistemul de management al depozitului oferă un cadru complet și integrat pentru a asigura o eficiență sporită în operațiunile depozitului, o gestionare precisă a inventarului și o experiență satisfăcătoare pentru clienți.

Indicatorii de performanță (KPI - Key Performance Indicators) pentru un sistem de management al depozitului (WMS) joacă un rol crucial în monitorizarea și evaluarea eficienței operațiunilor din depozit. Acești indicatori oferă date relevante și măsurabile pentru a evalua cât de bine funcționează sistemul și pentru a identifica oportunități de îmbunătățire.

Indicatori de performanță caracteristici sistemului Smart WMS

Precizia inventarului

Acest indicator măsoară cât de precis este sistemul în urmărirea stocurilor de mărfuri în depozit. Se calculează ca diferență dintre stocul fizic și stocul înregistrat în sistem, exprimată ca procent.

Rata de pick-error

Acest KPI măsoară cât de des apar erori în procesul de preluare a produselor din depozit (picking). Se calculează ca procent din totalul preluărilor.

Rata de pack-error

Acest indicator măsoară frecvența erorilor în procesul de pregătire a coletelor pentru expediere (packing). Se calculează ca procent din totalul pachetelor pregătite.

Utilizarea spațiului de depozitare

Acest indicator măsoară gradul de utilizare a spațiului de depozitare disponibil. Se calculează ca raport între spațiul ocupat și spațiul total disponibil, exprimat ca procent.

Timpul mediu de procesare a comenzilor

Acest KPI măsoară cât timp este necesar pentru a procesa o comandă din momentul în care a fost plasată de către client până la momentul expedierii. Se măsoară în ore sau minute.

Eficiența forței de muncă

Acest KPI măsoară cât de eficient este personalul depozitului în îndeplinirea sarcinilor. Se calculează ca raport între cantitatea de muncă efectuată și resursele de muncă alocate.

Costul de operare pe unitate de marfă

Acest indicator măsoară costul total al operațiunilor din depozit raportat la cantitatea totală de marfă procesată. Se măsoară în valoare monetară per unitate de marfă.

Rata de retururi

: Acest indicator măsoară cât de multe produse sunt returnate de către clienți. Se calculează ca procent din totalul de produse vândute, fiind un indicator important pentru a evalua eficiența și calitatea procesului de gestionare a comenzilor și a satisfacției clienților..

Pachete Smart WMS

În funcție de nevoile companiei, Smart WMS poate fi achiziționat Cloud sau On-Premises, sub forma a 3 pachete. Mai jos puteți analiza matricea funcționalităților:

MODUL

FUNCȚIONALITATE

PACHET STANDARD

PACHET ADVANCED

PACHET ULTRA

RECEPȚIE 

Recepție marfă

x

x

x

Etichetare mărfă la recepție

x

x

x

Gestionare informații lot, dată de expirare

x

x

x

Gestionare informații serii

x

x

Colectare parametri produs (dimensiuni, greutate, poză, etc.)

x

x

Colectare documente speciale recepție

x

OPERAȚII INTERNE 

Put Away

x

x

x

Operații paleți în depozit pentru optimizare spațiu (transfer stoc în depozit)

x

x

x

Replenishment

x

x

x

LIVRARE 

Rezervare de stoc

x

x

x

Picking pe comandă

x

x

x

Picking pe zone, comenzi multiple, bulk și sortare

x

x

Generare și tipărire documente însoțitoare

x

x

INTEGRARE CU SISTEME 

Integrare cu ERP

x

x

x

Integrare cu website

x

Integrare Innoship

x

x

Integrare alți curieri disponibili

x

RAPOARTE 

Raport de stoc

x

x

x

Raport activitate depozit

x

x

GENERAL

Inventar

x

x

x

Punctele cheie ale modulelor incluse în pachetele Smart WMS

RECEPȚIE

Acest modul este esențial pentru operațiunile noastre și oferă o gamă largă de funcționalități în toate cele trei niveluri. De la etichetarea mărfii la gestionarea informațiilor despre lot și data de expirare, acest modul este robust și adaptabil la nevoile clienților.

OPERAȚII INTERNE

Modulul este concentrat pe eficientizarea operațiunilor interne, cum ar fi transferul între locații, inventarul și corecțiile de stoc. Funcționalitățile avansate, cum ar fi "Replenishment automat" și "Transfer paleți omogeni între depozite vecine", sunt disponibile în nivelurile superioare.

LIVRARE

Acest modul este esențial pentru a asigura o livrare eficientă și precisă. Cu funcționalități precum "Picking pe zone" și "Control calitate livrare", ne asigurăm că produsele ajung la clienți în timp util și în condiții optime.

INTEGRARE CU SISTEME

Integrarea cu alte sisteme, cum ar fi ERP și website-uri, este crucială pentru a asigura o funcționare fără probleme. Nivelul ULTRA oferă integrare cu transportatori, trimitere de alerte și notificări prin e-mail.

RAPOARTE

Oferim o gamă largă de rapoarte, de la rapoarte de livrare la registre de mișcări de stoc. Acestea sunt esențiale pentru a monitoriza și optimiza operațiunile, prin posibilitatea de a lua decizii bine documentate și informate.

GENERAL

Acest modul se concentrează pe aspecte generale, cum ar fi gestionarea ambalajelor. Este important să subliniem că funcționalitatea "Gestionare ambalaje (Skid-uri)" este disponibilă în cazul achiziționării oricăruia dintre cele 3 pachete.

Sistemul Smart WMS este o soluție puternică, robustă și flexibilă pentru gestionarea eficientă a depozitului și a operațiunilor logistice, care poate satisface o gamă largă de nevoi ale clienților. Cu ajutorul tehnologiei avansate și a funcționalităților inovatoare, vă putem ajuta să îmbunătățiți performanța depozitului, să reduceți costurile operaționale și să oferiți servicii superioare clienților dumneavoastră.

Data Center

Sistem Smart WMS performant într-un Data Center puternic și sigur

Soluția Smart WMS Cloud beneficiază de o infrastructură Data Center modernă, care garantează cele mai noi standarde de securitate și performanță, fiind în mod constant actualizate pe măsură ce tehnologia și cerințele clienților noștri evoluează.

Performanță

Securitate