Contact

Pick by Voice

Eficiență, precizie și inovație pentru business cu tehnologia de recunoaștere vocală Speakeasy pentru operațiunile de picking

Soluția software Pick by Voice se bazează pe tehnologia Speakeasy - Ivanti, iar implementarea acesteia de către Smart ID are ca obiectiv creșterea și eficientizarea procesului logistic de picking (preluare și procesare) cu ajutorul comenzilor vocale. Utilizând o tehnologie de recunoaștere vocală de ultimă generație, transpunem sarcinile de selectare a produselor într-o experiență hands-free și eficientă, eliminând necesitatea utilizării hârtiilor sau a dispozitivelor manuale.

Caracteristici

 • Operare fără mâini
  Uitați de scanere și hârtii. Cu "Pick by Voice", angajații pot efectua sarcinile de colectare a produselor folosind comenzi vocale simple, ceea ce mărește eficiența și reduce erorile umane.
 • Creșterea vitezei și preciziei
  Recunoașterea vocală avansată permite instrucțiunilor și comenzilor să fie transmise în timp real. Acest lucru duce la o creștere semnificativă a vitezei de procesare a comenzilor și la reducerea ratelor de eroare.
 • Ușurință în implementare
  Soluția noastră se integrează fără probleme în infrastructura logistică existentă. Echipa noastră de experți asigură o implementare fluentă și personalizată, adaptată nevoilor specifice ale fiecărui tip de business.
 • Instruire minimă
  Interfața intuitivă și comenzile vocale simple fac ca procesul de instruire a personalului să fie rapid și ușor. Angajații se vor simți confortabil în utilizarea acestei tehnologii într-un timp foarte scurt.
 • Monitorizare și analiză
  Sistemul de "Pick by Voice" înregistrează toate interacțiunile vocale, permițând managerilor să monitorizeze activitatea și să obțină date relevante pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor.

Prin intermediul soluției Pick By Voice se pot adauga caracteristicile vocale la sistemul existent (aplicații web sau terminal emulation), nu necesită modificări în sistemul ERP/WMS utilizat și nu este nevoie de server dedicat: schimbul de date se realizează între server și terminal mobil. Aceasta este o aplicație "wrapper", ce funcționează pe bază de script-uri customizate pentru intepretarea ecranelor aplicației WMS/ERP utilizată de către client.

Aplicabilitate

Depozite

Soluția vocală de picking permite furnizorilor specializați în servicii logistice externalizate (3PL) să gestioneze eficient diverse bunuri, în funcție de domeniul de activitate al beneficiarilor, astfel Pick by Voice este ideală pentru acest tip de furnizori datorită flexibilității de adaptare la orice industrie.

Retail

Implementarea Pick by Voice în retail, spre exemplu în sectorul produselor alimentare, permite operatorilor paleților cu marfă să utilizeze ambele mâini (hands free, eyes free) în desfășurarea activităților zilnice, în timp ce procesează comenzile vocale.

Producție

Soluția vocală Pick by Voice este ideală în industria de fabricare și aprovizionare cu piese de schimb, iar în special în automotive precizia este mult mai importantă decât viteza: spre exemplu asamblarea necorespunzătoare a unui automobil ar putea reprezenta o eroare mult mai gravă decât timpul irosit și costurile adiționale.

Curierat

Pick by Voice în curierat permite preluarea documentației de livrare cu ajutorul instrucțiunilor vocale atât la încărcarea mărfii, cât și pe traseu, ceea ce înseamnă "hands free, eyes free" pentru operatorii din curierat: reduce substanțial riscul producerii unui accident și ajută la îmbunătățirea calității serviciilor oferite.

Beneficii în utilizare

Integrare simplă și rapidă

Timpul mediu de implementare este de 30 de zile, nu necesită hardware vocal dedicat, dispozitivul mobil are puterea de a gestiona pocesarea vocii și funcționează cu terminale mobile Windows Mobile sau CE, dar și cu ultimele versiuni de terminale mobile ce utilizează sistemul de operare Android.

Creșterea productivității

Comparativ cu sistemul clasic de picking, se pot înregistra valori cu până la 50% mai ridicate pentru performanță și productivitate, tehnologia bazată pe suport vocal este considerabil mai eficientă decât alte soluții de picking logistic, în timp ce sistemul bazat pe clasicele liste pe hârtie este mare consumator de timp și mult mai susceptibil erorilor umane.

Optimizarea costurilor

Studiile ce analizează metodele de captură a datelor confirmă eficiența superioară a inputului vocal, astfel că implementată eficient, soluția Pick by Voice susține optimizarea utilizării capitalului uman și totodată permite eficientizarea costurilor cu forța de muncă, cu manipularea și cu transportul mărfurilor.

Acoperirea lanțului logistic

Indiferent dacă este vorba de un depozit logistic sau de servicii de management al aprovizionării, de la primirea și depozitarea produselor și până la livrare, Pick by Voice oferă creșterea productivității, a satisfacției și a calității serviciilor cu ajutorul aplicațiilor mobile: procese de picking, cross-docking, recepționare marfă.

Reducerea erorilor umane, picking rapid

Pick by Voice elimină nevoia de a consulta hârtii sau terminale de scanare, reducând astfel riscul erorilor umane (cu până la 99% reducere a erorilor de picking) și a inexactităților în procesul de prelevare, totodată asigurând un timp de picking cu până la 50% mai redus.

Implementare și utilizare simplă, în timp scurt

Utilizarea Click and Collect este disponibilă 24/7, atât pentru curierii care pot aduce coletele oricând, cât și pentru client, care își poate programa ridicarea pachetului.

Nu adaugă costuri suplimentare post-implementare

Vocea este procesată cu ajutorul terminalelor mobile, nefiind necesară modificarea aplicațiilor existente sau adăugarea de middleware. Nu necesită implicarea de costuri suplimentare la furnizorul de aplicații vocale pentru a realiza modificări sau retestări ale actualizărilor la aplicația-gazdă.

Funcționalități

Descoperiți cum tehnologia "Pick by Voice" poate transforma operațiunile dumneavoastră logistice și vă poate aduce un avantaj competitiv semnificativ. Alăturați-vă revoluției logistice și contactați-ne pentru mai multe informații sau o demonstrație personalizată a soluției noastre inovatoare.