Contact

Print and Apply

Sistem ușor de instalat, de operat, de întreținut și de integrat în soluții complexe, ce facilitează urmărirea și gestionarea avansată a produselor pe parcursul lanțului de aprovizionare.

Aceste sisteme sunt concepute special pentru imprimarea în timp real a informațiilor precum coduri de bare, adrese de expediere, coduri de articol, numere seriale, loturi de fabricație, ștampile de timp și apoi aplicarea etichetelor pe o varietate mare de articole: produse individuale, cutii și paleți.

Sprijinind nevoile specifice fiecărei industrii, sistemele Evolabel pot fi configurate și parametrizate în funcție de sursa informațiilor care trebuie imprimate, de numărul etichetelor care trebuie aplicate, de poziția acestora pe suprafața produselor, de tipul de control - local sau remote, etc.

Implementarea unui sistem de automatizare Print and Apply implică instalarea dispozitivelor specializate pentru tipărire și aplicare, configurarea acestora în funcție de specificațiile produselor și ambalajelor, precum și integrarea cu sistemele existente de gestionare a stocurilor și de urmărire a inventarului. De asemenea, implementarea unei soluții Print and Apply include verificarea calității etichetelor și a procesului de aplicare pentru a asigura că informațiile sunt plasate corect și lizibil, fiind ușor de citit.

Trasabilitatea produselor este esențială în industrii precum farmaceutica, în care conformitatea cu reglementările este crucială, iar erorile de etichetare pot avea consecințe grave. În acest sens, etichetele aplicate automat conțin informații ce permit urmărirea precisă a fiecărui produs, de la producție până la livrare. Implementarea acestui sistem implică integrarea soluției cu software-uri de urmărire a inventarului și sisteme de gestionare a stocurilor.

Procese

Proiectare și configurare

În primul rând, este necesar să se proiecteze etichetele care conțin informațiile necesare, cum ar fi numele produsului, data de expirare, codurile de bare sau alte detalii specifice. Aceste etichete sunt create în funcție de cerințele specifice ale produsului sau ale ambalajului.

Tipărire

Soluția Print and Apply este echipată cu un dispozitiv de tipărire care poate lista etichetele personalizate în timp real sau în avans, în funcție de necesități. Informațiile tipărite sunt adesea variabile și pot include date, numere de lot, coduri de bare, imagini sau alte detalii.

Aplicare

Odată tipărită, eticheta este aplicată automat pe produs sau ambalaj, procesul de aplicare fiind gestionat de un dispozitiv specializat care utilizează ventuze, role sau alte mecanisme pentru a lipi eticheta în mod precis și corect pe suprafața produsului sau a ambalajului.

Asigurare a calității

Sistemele Print and Apply pot include funcționalități de verificare a calității pentru a se asigura că eticheta a fost aplicată corect și că toate informațiile sunt clare și lizibile, aspect esențial pentru respectarea normelor și reglementărilor.

Urmărire și gestionare

Etichetele pot conține informații care permit urmărirea și gestionarea produselor pe parcursul lanțului de aprovizionare, ceea ce ajută la identificarea și localizarea acestora în timpul transportului, depozitării și livrării..

Integrare

Soluția Print and Apply poate fi integrată cu sisteme de management al stocurilor, software de urmărire a inventarului și alte aplicații pentru a automatiza și sincroniza procesele de etichetare cu operațiunile generale ale companiei.

Elemente componente

Editor integrat

Acest element permite utilizatorilor să editeze și să salveze local etichetele. Editorul integrat oferă posibilitatea de a personaliza aspectul și conținutul etichetelor, asigurând o funcționare independentă, fără a fi necesar un software suplimentar.

Server VNC integrat

Serverul VNC (Virtual Network Computing) integrat permite controlul sistemului de etichetare de la distanță. Utilizatorii pot să se conecteze de pe orice computer din rețea folosind un client VNC, ce oferă acces la funcțiile sistemului fără a fi nevoie de prezența fizică la locul etichetării.

Suport XML

Acest element permite popularea șabloanelor de etichetă cu date din sistemele ERP prin utilizarea limbajului XML. Informațiile din ERP pot fi integrate în etichete pentru a asigura o etichetare precisă și actualizată.

Emulator ZPL

Soluția include un emulator pentru limbajul de etichetare ZPL (Zebra Programming Language). Acest lucru permite refolosirea șabloanelor de etichetă create pentru imprimante Zebra, fără a fi necesare modificări semnificative.

JSON-RPC API

API-ul JSON-RPC oferă funcționalități avansate pentru a utiliza software-ul la capacitate maximă. Acesta permite integrarea cu alte aplicații și sisteme de gestionare pentru o colaborare eficientă.

Interfață pentru control extern

Odată activată, această interfață permite controlul total al secvenței de aplicare a etichetelor. Acest control poate fi realizat fie prin intermediul JSON-RPC API, fie prin intermediul intrărilor și ieșirilor digitale, oferind flexibilitate în gestionarea procesului.

MODBUS

Imprimantele Evolabel suportă protocolul de comunicare Modbus TCP, utilizat pentru a permite schimbul de date între dispozitive și sisteme în rețele industriale. Acesta permite o comunicare eficientă și fiabilă între sistemul de etichetare și alte dispozitive sau sisteme.

Imprimantă virtuală

O imagine VirtualBox este disponibilă pentru testarea diferitelor configurații fără a fi nevoie de imprimante reale propriu-zise. VirtualBox este o soluție gratuită de virtualizare open-source cross-platform care rulează pe Windows, OS X, Linux și Solaris și permite simularea unui mediu de etichetare într-un mediu virtual, fără a implica hardware fizic.

Aplicabilitate

 • Retail
  Soluția se poate aplica atât în punctele de vânzare, pentru etichetarea rapidă a produselor înainte de a ajunge pe rafturi, cât și în depozitele de logistică pentru gestionarea eficientă a inventarului. Aceasta permite etichetarea rapidă și precisă a produselor, reducând erorile umane și economisind timp prețios în procesul de etichetare.
 • Industria alimentară și de băuturi
  Print and Apply poate fi folosită pentru etichetarea produselor alimentare, inclusiv a datei de expirare, a lotului de producție și a altor informații relevante, ceea ce asigură conformitatea cu regulamentele privind siguranța alimentară și ajută la gestionarea stocurilor și a lanțului de aprovizionare.
 • Industria farmaceutică
  În acest domeniu, etichetarea precisă a medicamentelor și dispozitivelor medicale asigură respectarea cerințelor stricte de etichetare și urmărire a produselor: coduri de bare și informații legate de loturi, perioade de valabilitate. Acest lucru este fundamental pentru siguranța pacienților și conformitatea cu reglementările din domeniul sănătății.
 • Industria logistică și de expediere
  Soluția este utilizată pentru etichetarea precisă a pachetelor și paleților, astfel încât informațiile privind destinația și conținutul să fie clare și ușor de citit. Acest lucru ajută la gestionarea și urmărirea eficientă a transporturilor, asigurând livrări punctuale și eliminând erorile umane.
 • Producție
  Etichetarea precisă a produselor este un proces de bază pentru identificarea și urmărirea acestora în timpul fabricației. Cu ajutorul Print and Apply se pot crea etichete personalizate, care conțin informații specifice pentru fiecare produs, facilitând gestionarea acestora în fiecare etapă a lanțului de producție.
 • Producția de ambalaje
  Soluția de automatizare Print and Apply poate fi utilizată în această industrie pentru etichetarea cutiilor și a ambalajelor, furnizând informații clare despre conținutul și destinația acestora, cu scopul de a facilita manipularea și distribuția eficientă a produselor ambalate.
 • Producția electronicelor
  Soluția poate fi implementată pentru etichetarea componentelor electronice și a echipamentelor, asigurând identificarea precisă și trasabilitatea acestora în cadrul procesului de producție și în lanțul de aprovizionare.
 • Industria textilă
  Sistemul de automatizare Print and Apply poate fi folosit pentru etichetarea articolelor de îmbrăcăminte și textile, furnizând informații despre compoziție, mărime și instrucțiuni de îngrijire. Aceasta contribuie la o gestiune mai eficientă a stocurilor și oferă clienților informații utile.
 • Industria chimică
  : În această industrie se lucrează cu o gamă largă de produse, având cerințe de etichetare variate. Soluția Print and Apply poate gestiona această diversitate și poate crea etichete corespunzătoare pentru produsele chimice, inclusiv avertismente de securitate și instrucțiuni de utilizare.

Soluția de automatizare Print and Apply reprezintă un instrument esențial pentru optimizarea proceselor de etichetare și urmărire a produselor. Această tehnologie este percepută ca o modalitate de a eficientiza operațiunile de producție, distribuție și gestionare a stocurilor, aducând o serie de beneficii semnificative.

Procesul de implementare a soluției Print and Apply are ca rezultat o creștere semnificativă a eficienței, cu reducerea costurilor de muncă și a timpului necesar pentru etichetare. Deși presupune eforturi inițiale pentru configurare și integrare, Print and Apply aduce un ROI semnificativ pe termen lung în ceea ce privește eficiența și precizia operațiunilor.

Beneficii în utilizare

Uptime îmbunătățit

Fiabilitatea renumită a sistemului asigură că linia de producție funcționează mai mult timp. Flexibilitatea ridicată în utilizarea unei game extinse de etichete și riboane face ca această soluție să fie potrivită pentru o varietate de aplicații. Schimbarea consumabilelor este rapidă și intuitivă, fără a necesita scule sau instrumente ajutătoare, ceea ce minimizează timpul de oprire al producției.

Costuri de operare reduse

Fiabilitatea excepțională a sistemului reduce timpul de nefuncționare al producției, economisind costuri semnificative cu forța de muncă și pierderi de producție. Având propriul partener de etichetare, contribuiți la economii semnificative în ceea ce privește costurile etichetelor. De asemenea, designul inovator al sistemului minimizează costurile pieselor de schimb, consumul de electricitate și consumul de aer comprimat, reducând astfel costurile operaționale.

Sustenabilitate

Sistemul oferă posibilitatea de a alege eticheta cea mai potrivită pentru fiecare aplicație, fie că este vorba de transfer termic sau de imprimare directă. Indiferent de tipul etichetei, imprimantele Evolabel sunt concepute pentru a gestiona eficient toate tipurile de etichete, contribuind la reducerea deșeurilor și la utilizarea mai sustenabilă a resurselor.

Funcționalități

Soluția de automatizare Print and Apply permite un control mai bun al proceselor, o urmărire precisă a produselor și reducerea substanțială a erorilor umane, ceea ce are ca rezultat o eficiență operațională îmbunătățită, precizie și conformitate cu reglementările specifice fiecărei industrii. Caracteristicile acestei soluții pot fi personalizate pentru a se potrivi cerințelor specifice ale fiecărei industrii și ale fiecărui proces. Spre exemplu, combinarea a 3 modele de imprimante cu oricare dintre cele 10 aplicatoare și 100 de talpi de aplicare oferă soluția potrivită pentru aproape orice aplicație, iar dacă potrivirea nu este optimă, specialiștii Smart ID vă pot oferi suport în proiectarea unei soluții personalizate.