Contact
Alex Matei se alătură Smart ID Technology în poziția de Retail Tech Advisor

2023-01-30

Alex Matei se alătură Smart ID Technology în poziția de Retail Tech Advisor

București, Ianuarie 2023. Smart ID, compania de tehnologie care își susține clienții ce activează în industriile de retail, logistică, producție, HoReCa și utilități, să achiziționeze, să construiască, să dezvolte, să creeze și să crească cu cele mai bune soluții hardware și cu cele mai potrivite soluții software și de automatizare, anunță debutul colaborării cu Alex Matei, specialist cu vastă experiență în Retail, în poziția de Retail Tech Advisor. Smart ID dezvoltă soluții și aplicații complexe, de la ERP, complet omnicanal, la WMS, la soluții de front office, la imprimante fiscale, etichete electronice, echipamente mobile, până la automatizări.

Toate aplicațiile și soluțiile dezvoltate sunt integrate în ecosistemul Smart ID, ceea ce duce la simplificare, eficiență și la reducerea timpului de implementare a unei noi soluții. Jucător important pe piața de dezvoltare IT în sectorul retail, Smart ID Technology este preocupată, pe lângă a deveni o companie mai agilă, mai atentă la procesul de transformare al acestei industrii și mai flexibilă, să atragă cei mai buni specialiști din domeniu.

Daniel Boangiu, CEO și cofondator Smart ID Technology:

“În acest sens, avem certitudinea că Alex ne va ajuta să dezvoltăm capabilitățile, competențele și aria de acoperire, consolidând astfel prezența Smart ID in industria de Retail. Considerăm că acest aspect este foarte important în vederea integrării tuturor soluțiilor tehnologice specializate oferite de compania noastră și a diversificării aplicabilității soluțiilor Smart ID in Retail.
În rolul de Retail Tech Advisor, Alex va fi responsabil de coordonarea implementării noilor strategii ce vor rezulta în urma unificării într-o singură structură a tuturor capabilităților de Retail pe care Smart ID le deține în acest moment în portofoliu. Cumulând o experiență de peste 18 ani în Big Retail (IT & Digital Transformation Officer la Carrefour România) și în Retail și Distribuție farmaceutică (CIO la Fildas Trading), Alex este unul dintre cei mai buni specialiști în digitalizarea proceselor din Retail și are o expertiză vastă în coordonarea a numeroase proiecte de transformare și inovare a principalelor formate de magazine din România (hypermarket, supermarket, franciză).

Industria de Retail este într-o continuă dezvoltare, astfel că principala preocupare a jucătorilor din piața de retail este legată de adoptarea noilor tehnologii pentru transformarea totală a ceea ce a însemnat retail-ul de până acum. Pentru Smart ID, anul 2023 reprezintă deschiderea către noi direcții. Având alături fondul de investiții SARMIS Capital, compania de tehnologie urmărește să își consolideze poziția pe piața locală și să susțină extinderea la nivel internațional. Preluarea integrală a activității companiei Spectrum este o primă piatră de temelie pentru strategia de dezvoltare a Smart ID. Întărirea echipei cu ajutorul colegilor din Brașov susține toate direcțiile de dezvoltare și continuitatea proceselor existente, pentru ca Smart ID să devină mai puternic ca niciodată.

Alex Matei, Retail Tech Advisor Smart ID:

“Cred puternic în viitorul soluțiilor tehnologice inteligente, iar pe baza expertizei mele consider că voi susține Smart ID în acest demers de consolidare, dar și de expansiune pe piața internațională. Împreună cu echipa Smart ID, vom continua să recomandăm și să implementăm soluții eficiente și inovatoare potrivite companiilor și mai ales orientate către nevoile clientului, respectând strategia părților interesate și obiectivele comerciale ale companiei.”
Smart ID se mândrește cu un portofoliu remarcabil de aproximativ 3,000 de clienți și peste 250 de proiecte implementate, ceea ce aduce validarea efortului comun al oamenilor care au contribuit la realizările de astăzi.

Daniel Boangiu, CEO și cofondator Smart ID Technology:

“Pentru toate acestea, aveam nevoie de un om puternic alături de organizație, care să schimbe perspectivele în condițiile economice actuale și să construiască relații strategice, să dezvolte prezența companiei în industria de Retail. Avem încredere că prin numirea lui Alex în poziția de Retail Tech Advisor consolidăm echipa de Retail, iar Smart ID devine și mai puternic. Așteptăm cu nerăbdare să realizăm împreună proiecte deosebite și îi urăm bun venit și mult succes alături de noi.