Contact

Financiar-Contabilitate

Modulul financiar și de contabilitate din cadrul sistemului Sceptrum ERP reprezintă o platformă esențială pentru gestionarea eficientă a finanțelor și contabilității organizației, contribuind la luarea deciziilor informate și menținerea transparenței financiare. Asigură înregistrarea și urmărirea documentelor specifice și preluate din alte module, cu generarea automată a notelor contabile. Este aliniat cerințelor legale specifice și include principalele declarații ANAF, inclusiv SAF-T , e-factura și e-transport.

Adresabilitate

Modulul Financiar-Contabilitate din cadrul Sceptrum ERP este o componentă versatilă și esențială a unui software de tip ERP, adresându-se unei game variate de organizații și industrii. Acesta oferă funcționalități bogate pentru gestionarea eficientă a aspectelor financiare și contabile ale afacerii.

Acest modul este potrivit pentru organizații de toate dimensiunile și din toate industriile, de la întreprinderi mici până la corporații multinaționale, acesta poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecăreia. Pentru toate organizațiile, modulul asigură o contabilitate generală robustă, care acoperă gestionarea conturilor, înregistrarea tranzacțiilor și reconcilierea conturilor.

Functionalitați

 • Înregistrarea și gestionarea tranzacțiilor financiare
  Permite înregistrarea tuturor tranzacțiilor financiare, inclusiv facturi de vânzare, facturi de cumpărare, plăți, încasări, cheltuieli și încasări diverse. Toate aceste tranzacții sunt înregistrate în mod corespunzător pentru a asigura o evidență financiară precisă.
 • Generarea automată a documentelor contabile
  Sistemul Sceptrum ERP generează automat documentele contabile necesare pentru fiecare tranzacție, cum ar fi jurnalele de vânzări, jurnalele de cumpărări, balanța conturilor și registrele contabile. Această automatizare reduce erorile umane și asigură coerența datelor financiare.
 • Gestiunea bugetelor
  Acest modul permite definirea și gestionarea bugetelor organizației, permițând urmărirea și compararea cheltuielilor reale cu bugetul planificat. Acest lucru ajută la menținerea controlului asupra cheltuielilor și la luarea deciziilor bazate pe date precise.
 • Raportare financiară și analiză
  Furnizează instrumente pentru generarea de rapoarte financiare detaliate, cum ar fi bilanțul, contul de profit și pierdere, fluxul de numerar, rapoarte de analiză financiară și altele. Aceste rapoarte sunt utile pentru evaluarea performanței financiare și pentru luarea deciziilor strategice.
 • Gestionarea conturilor și reconcilierea bancară
  Modulul Financiar-Contabilitate permite gestionarea conturilor bancare ale organizației, inclusiv reconcilierea automată a tranzacțiilor bancare cu înregistrările contabile. Acest lucru ajută la asigurarea concordanței între registrele financiare și soldurile bancare.
 • Conformitate legală și fiscală
  Sceptrum ERP are capacitatea de a ține evidența și să genereze rapoarte conforme cu cerințele fiscale și legale în vigoare (inclusiv declarații ANAF, inclusiv SAF-T, e-factura și e-transport). Acest aspect este crucial pentru evitarea penalizărilor și a problemelor legale.
 1. E-Transport

  Sceptrum ERP permite integrarea nativă cu sisteme de e-transport, ceea ce înseamnă că datele despre transport și logistică pot fi gestionate în cadrul aceluiași sistem Sceptrum ERP. Aceasta include urmărirea comenzilor, planificarea rutelor de livrare, gestionarea vehiculelor și monitorizarea stării transporturilor în timp real.

 2. E-Factura

  Integrarea nativă cu e-factura permite generarea și transmiterea electronică a facturilor către clienți și parteneri de afaceri. Aceasta elimină necesitatea facturilor în format fizic și reduce erorile asociate cu procesarea manuală a facturilor. De asemenea, ajută la accelerarea procesului de facturare și la îmbunătățirea fluxului de numerar.

 3. SAF-T

  Reprezintă un standard internațional pentru furnizarea de date fiscale și contabile către autoritățile fiscale. Sceptrum ERP este capabil să genereze rapoarte SAF-T în conformitate cu cerințele locale și internaționale. Aceste rapoarte sunt generate automat și conțin informații fiscale și contabile cheie, facilitând astfel conformitatea fiscală și auditarea.

Modulul de Achiziții și Vânzări B2B implementat împreună cu Sceptrum ERP este inima operațiunilor dumneavoastră comerciale. Este proiectat pentru a vă ajuta să gestionați eficient relațiile cu partenerii de afaceri și să eficientizați fluxurile de lucru în mediul Business-to-Business. Cu această soluție puternică, vă punem la dispoziție instrumentele necesare pentru a vă extinde afacerea, pentru a crește eficiența operațională și pentru a stimula creșterea profitului.