Contact

Retail și Stoc management

Modulul dedicat Retail și Stoc Management integrat împreună cu Sceptrum ERP reprezintă o componentă esențială pentru companiile care operează în industria retail sau care au nevoi complexe de gestionare a stocurilor.

Acest modul oferă un set complet de instrumente pentru a gestiona eficient vânzările, stocurile și operațiunile din domeniul retail. Prin gestionarea eficientă a stocurilor, vânzărilor și promoțiilor, acest modul contribuie la creșterea eficienței operaționale și la îmbunătățirea experienței clienților.

Adresabilitate

Modulul Retail și Stoc Management din Sceptrum ERP asigură managementul unei rețele de magazin, în orice format sau dimensiune a rețelei. Acesta este esențial pentru companiile care doresc să își optimizeze operațiunile de retail și să ofere o experiență de cumpărare superioară clienților. Prin automatizarea proceselor, gestionarea eficientă a stocurilor și analiza datelor, acest modul contribuie la creșterea rentabilității și a competitivității afacerii.

Functionalitați

Head Office

 • Management cataloage specifice retail - Master data
  Se referă la capacitatea sistemului de a gestiona și centraliza informații esențiale despre produse, servicii sau alte elemente specifice într-un format structurat și organizat. Aceste informații sunt considerate “date master” și sunt folosite în întreaga organizație pentru a asigura consistența și precizia datelor.
 • Management furnizori, articole, prețuri, prețuri promoționale
  • Managementul furnizorilor: stochează informațiile despre furnizorii de produse sau servicii, cum ar fi date de contact, termeni contractuali, istoricul comenzilor și alte informații relevante.
  • Managementul articolelor: este responsabil pentru gestionarea detaliilor despre produsele sau serviciile oferite în magazin, inclusiv descrieri, categorii, unități de măsură și alte caracteristici relevante.
  • Managementul prețurilor: se ocupă de gestionarea prețurilor standard ale articolelor și poate include informații despre prețuri de achiziție, prețuri de vânzare și altele.
  • Managementul prețurilor promotionale: se concentrează pe gestionarea prețurilor speciale sau promoțiilor pentru produsele sau serviciile din magazin. Aici sunt stocate informații despre promoții, perioadele de valabilitate și discount-urile asociate.
 • Managementul grupelor de compensare si de perisabilități articole
  Grupele de compensare pot fi folosite pentru a seta reguli de compensare între articole, în timp ce grupurile de perisabilități pot fi folosite pentru a gestiona produsele cu termene limitate de valabilitate. Funcționalitatea de grupe folosite la inventariere și conciliere stocuri negative ajută la organizarea articolelor în grupuri specifice pentru a facilita procesul de inventariere și reconciliere a stocurilor.

Back Office: modul specific pentru gestiune de RETAIL

 • Intrări/Ieșiri de marfă/Reglări, cu toate documentele legale
  Acest aspect se referă la capacitatea soluției de a înregistra toate mișcările de marfă din companie, fie că este vorba despre intrări de marfă în depozit, ieșiri către clienți sau orice ajustări necesare în stocuri. Toate aceste operațiuni sunt însoțite de documente legale corespunzătoare, cum ar fi facturi, chitanțe sau documente de transport.
 • Raport de gestiune pe cote de TVA, în preț intrare și preț vânzare
  Modulul Sceptrum ERP are posibilitatea de a genera rapoarte de gestionare a stocurilor. Aceste rapoarte pot include informații despre cotele de TVA aplicate pentru produse, prețurile de intrare și prețurile de vânzare.
 • Reevaluare stoc automată, determinată de modificările de preț de vânzare
  Prin intermediul modulului Sceptrum ERP se poate automatiza procesul de reevaluare a stocurilor în funcție de modificările prețului de vânzare. Acest lucru asigură o evaluare corectă a valorii stocurilor și poate declanșa ajustări contabile corespunzătoare.
 • Control stocuri în timp real și integrări cu cântare de sistem și cu imprimante coduri de bare pentru etichete raft
  Prin implementarea modulului obțineți o viziune în timp real asupra stocurilor, ce permite gestionarea eficientă a acestora. Integrarea cu cântare de sistem și imprimante pentru coduri de bare poate ajuta la monitorizarea precisă a intrărilor și ieșirilor de marfă și la etichetarea corespunzătoare a produselor.
 • Modul de inventarierie specific, cu rapoarte referitoare la compensare și perisabilități
  Acest modul permite companiei să efectueze inventarieri periodice sau pe bază de cerințe specifice. Rapoartele referitoare la inventariere pot include comparații cu stocurile teoretice și fizice, precum și compensări pentru produsele perisabile sau cu dată de expirare.
 • Rapoarte specifice pentru Retail
  Sceptrum ERP oferă rapoarte specifice care acoperă aspecte cum ar fi vânzările zilnice, stocurile disponibile, vânzările pe produs sau categorie, profitabilitatea și altele. Aceste rapoarte ajută la luarea deciziilor strategice și la optimizarea operațiunilor de retail.

Soluția POS Expert Front Office Retail Software este o alegere remarcabilă pentru lanțurile mari de magazine cu peste 250 de puncte de vânzare, dar și pentru retaileri mici. Cu peste 100 de clienți și peste 2000 de puncte de vânzare implementate, această soluție a demonstrat fiabilitatea și eficiența sa în industria retailului.
Oferind o istorie lungă de dezvoltare, pe parcursul a 20 de ani de îmbunătățire continuă, această soluție se adaptează la schimbările și evoluția din industria retailului, ceea ce vă asigură că veți beneficia întotdeauna de cele mai recente caracteristici și funcționalități.